Paardenstal bouwen? Waar houdt u rekening mee?

Link naar dit artikel

Als het gaat om het houden van paarden, is een goede huisvesting voor uw paard van absolute noodzaak. Paarden houden van vrijheid en van de natuur, maar wanneer de weersomstandigheden slecht zijn, staan zij ook het liefst comfortabel en droog. Een paardenstal is hier de ideale plek voor. Goede paardenstallen zijn voor een paard dan ook van essentieel belang om zich prettig te voelen.
Als het gaat om het bouwen van een paardenstal dien je rekening te houden met wettelijke vereisten. Zo zijn er eisen aan de minimale oppervlakte van de stal, maar ook voor het dak van de stal en voor de stalramen. Daarnaast is temperatuur voor de stal erg belangrijk, aangezien het absoluut niet te warm mag zijn in de stal op zonnige dagen. Een goede ventilatie is daarom erg belangrijk in de stal, aangezien paarden waarde hechten aan goede ventilatie.

Zoals begrijpelijk houden paarden het meest van beweging. Het is uit den boze om paarden de gehele dag in de stal te houden, aangezien paarden hiervan behoorlijk in de stress kunnen raken. Zorg altijd dat uw paardenstal direct aan of in de weide staat en dat paarden direct de wei in kunnen lopen. Natuurlijk alleen wanneer je de deuren van de stal openzet, waarvoor een goede staldeur belangrijk is.

Naast de traditionele paardenstal, kunt u ook kiezen voor een paardenstal waar u meerdere paarden in kunt stallen. Dit wordt doorgaans ook wel groepshuisvesting genoemd. Paarden zijn net als mensen dieren die van gezelschap houden en niet alle dagen alleen willen staan. Met een groepshuisvesting zorg je er voor dat paarden tevens beter gesocialiseerd raken, wat voor de omgang met mensen een dikke plus is. Als het gaat om groepshuisvesting zijn er vele mogelijkheden. Doorgaans zijn groepshuisvestingen voor paarden maatwerk projecten, aangezien een ieder andere wensen heeft voor de huisvesting.

Kortom, wilt u een stal aanschaffen voor uw paard, of wilt u een maatwerk stal laten bouwen voor uw paarden? Houdt dan in eerste instantie rekening met de bovenstaande aspecten. Wanneer u deze aspecten in acht neemt, kunt u uw paarden met een gerust hart plaats laten nemen in uw stal. Meer informatie over paardenstallen vindt u bijvoorbeeld bij specialist: Rutjes Paardenboxen.

Ontdek de mogelijkheden.

Artikel geschreven door: testing
Aantal keer gelezen: 2489x
Toegevoegd op: 2014-11-07 13:40:34
Laatst gewijzigd op: 2014-11-07 13:40:34

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen