Typelessen tegen eenzaamheid

Link naar dit artikel

Eenzaamheid, iedereen heeft het gevoel wel eens gehad en iedereen voelt zich rot. Voor veel mensen is eenzaamheid tijdelijk, maar soms is het gevoel er altijd. Wat kun je eraan doen en hoe helpen we anderen om ervan af te komen?

In Nederland voelt maar liefst 50% van de ouderen die zelfstandig wonen zich eenzaam. Van deze mensen voelt zelfs 10% zich ernstig eenzaam. Zij hebben haast nooit of veel te weinig contact met andere mensen, hooguit de bakker op de hoek. Niet alleen ouderen voelen zich eenzaam, maar ook veel jonge mensen die weinig tot geen vrienden hebben kunnen zich heel eenzaam voelen. Sommige mensen voelen zich tijdelijk eenzaam, bijvoorbeeld na een verhuizing naar een andere stad of land, maar er zijn dus ook veel mensen die altijd eenzaam zijn.


Internet


Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen die eenzame mensen kunnen helpen om contact te zoeken met anderen. Wanneer iemand het moeilijk vindt om contact te leggen kan hij bijvoorbeeld een vriendschapscursus volgen. Hier wordt mensen geleerd op welke manier hij vriendschappen moet sluiten en behouden. Het is eigenlijk een soort sociale vaardigheidstraining die mensen handvatten kan bieden om het leven leuker te maken. Alleen is ook maar zo alleen.

Toch kan niet iedereen erop uit gaan, omdat hij bijvoorbeeld niet mobiel is. Dat maakt het lastig om contact met anderen te zoeken. Voor deze mensen biedt internet een uitkomst. Op internet kan je op elk moment van de dag contact leggen met anderen als je dat wil. Ga eens op Facebook op zoek naar een oude vriend. Facebook heeft al veel oude vriendschappen weer nieuw leven in geblazen. Wordt actief op een forum waar wordt gepraat over een hobby van je. Gemeenschappelijke interesses brengt mensen sneller bij elkaar.


Gebruik van de computer


Het blijkt echter wel dat veel senioren moeite hebben met het typen op de computer of laptop. Daarom worden er steeds vaker typelessen voor ouderen georganiseerd. De oudere generatie begint zich steeds meer open te stellen voor internet en dat is een goede beweging om eenzaamheid tegen te gaan.


Artikel geschreven door: Sjannie
Aantal keer gelezen: 4520x
Toegevoegd op: 2014-04-04 13:00:52
Laatst gewijzigd op: 2014-04-04 13:00:52

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen