Hoge koorts moet zo snel mogelijk verholpen worden.

Link naar dit artikel

Iedereen kan last krijgen van koorts. Het is namelijk een reactie van je eigen lichaam. Je hebt bijvoorbeeld ergens een ontsteking of bent besmet geraakt door een virus/bacterie. In ieder moet je de oorzaak verhelpen om verdere problemen te voorkomen. Zie ons artikel omtrent Koorts.
De gemiddelde lichaamstemperatuur van de mens is 37°C. Als we wakker worden hebben we een ietwat lagere temperatuur. Aan het einde van de dag zit men op circa 37,5°C. Indien je een hogere temperatuur hebt dan 37,5 graad wordt er niet direct gesproken over koorts. Men spreekt bij een temperatuur van meer dan 38°C over koorts. Koorts is op verscheidene wijzen te bepalen. De meeste betrouwbare mogelijkheid om de koorts te bepalen is via de anus. Er is geen goede schatting van de werkelijke temperatuur als je aan de buitenkant van het lichaam de temperatuur opmeet. Het is dus belangrijk ergens met een temperatuurmeter naar binnen te gaan.
 
Het is een reactie op
Koorts is niet een ziekte, maar slechts een natuurlijke reactie van het menselijk lichaam. Indien het menselijk lichaam vermoed dat er iets aan de hand is verhoogt het de temperatuur omhoog. De temperatuur zal stijgen wanneer je last hebt van een ontsteking ergens in je lichaam. Om de klachten gemakkelijker aan te pakken doet het menselijk lichaam dit. Het metabolisme wordt versneld en door dit zal het lichaam de bloedsomloop sneller laten lopen en kunnen cellen sneller herstellen.
 
Wat te doen bij hoge koorts?
Mocht je problemen hebben met de hoogte van koorts en loopt de temperatuur dik boven 40 graden dan moet het lichaam meteen gekoeld worden. Het is mogelijk om eraan te overlijden aan de gevolgen van te hoge koorts. Indien je koorts hebt tracht dan direct afkoeling te vinden. Je kan koelblokken op de borstkas leggen. Het is in ieder geval aan te raden om de arts op de hoogte te stellen. Behandeling van de koortsklachten moet meteen behandeld worden.


Je kan bij www.koorts.org in ieder geval veel informatie vinden omtrent dit onderwerp. Het is beter om dit te zoeken voordat het te laat is bij. Bij een noodgeval altijd contact opnemen met een arts. Laat ook altijd je huisarts weten wat er gebeurd is. Deze is namelijk het verzamelpunt van informatie omtrent jouw persoon.

Artikel geschreven door: Bonaire
Aantal keer gelezen: 2112x
Toegevoegd op: 2014-01-21 15:22:28
Laatst gewijzigd op: 2014-01-21 15:22:28

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen