Disc golf: Golfen met een frisbee

Link naar dit artikel

Houd je ervan om sport en spel met elkaar te combineren? Dan is disc golf een echte aanrader. Dit is een variant van het normale golf, waarbij je met een frisbee moet gooien om een parcours af te leggen.

Wat is disc golf?

 
Omdat je disc golf met een frisbee speelt, kun je ook wel spreken van frisbee golf. Het spel werkt in principe hetzelfde als het normale golf. Daar gebruik je echter een club om de bal in de hole te krijgen, bij disc golf werp je met je hand een frisbee over het parcours. Het einddoel is de polehole: een ronde metalen mand die zich op een standaard bevindt. Deze mand hangt aan allerlei kettingen, die de vaart uit je frisbee halen als deze tegen de kettingen komt. Zo krijg je de frisbee in de polehole.

Waar disc golf spelen?

 
Disc golf speel je uiteraard lekker in de buitenlucht. Veel mensen gaan naar een park, een strand of een bos om disc golf te spelen. Dit omdat hier lekker veel ruimte is, en omdat er hindernissen zijn die het spel bemoeilijken. Stel jezelf maar eens voor dat je in het bos staat, en om een groep bomen heen moet gooien om de frisbee dichter bij de pole hole te krijgen. Maar het kan uiteraard ook voorkomen dat je over een duin moet gooien, of een plas water moet oversteken met je frisbee.

Disc golf proberen

 
Wil je gaan frisbee golfen, dan kun je in Nederland op meerdere locaties terecht. Er zijn een aantal officiële poleholes, waaronder in Nieuwegein en in Rotterdam. Daarnaast kun je ook bij Hondsbossche Events terecht voor een gezellig potje disc golf. Dit parcours bevindt zich in de Schoorlse Duinen, en bestaat uit achttien uitdagende holes.

Disc golf: leuk om  te weten

 
Het eerste disc golf parcours in Nederland werd uitgezet met lantaarnpalen als poleholes. Je diende hierbij dus met je frisbee in zo min mogelijk worpen tegen een vooraf bepaalde lantaarnpaal te gooien. Ben je dus niet woonachtig in de buurt van één van de disc golf locaties, dan kun je altijd nog je eigen parcours uitzetten.

Artikel geschreven door: LDQM
Aantal keer gelezen: 1771x
Toegevoegd op: 2013-03-04 14:01:38
Laatst gewijzigd op: 2013-03-04 14:01:38

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen