De motivatiebrief en het C.V.

Link naar dit artikel

Alles begint bij solliciteren U bent op zoek naar uw eerste baan of u bent opzoek naar een nieuwe baan, de meeste mensen zullen dit herkennen en weten ook dat alles begint bij het solliciteren voor een baan die bij je past, maar de meeste mensen beseffen niet dat een goede motivatiebrief en een overzichtelijke C.V. van groot belang zijn tijden de sollicitatieprocedure.

 Een goede eerste indruk

 


Een goede eerste indruk wordt gemaakt door een goede motivatiebrief, meer dan de helft van de sollicitanten gaan er vanuit dat een motivatiebrief helemaal niet zo belangrijk is en dat er tijdens het sollicitatiegesprek tijd genoeg is om een goede indruk achter te laten, maar voordat er een sollicitatiegesprek wordt gevoerd moet u toch eerst uit alle sollicitatiebrieven naar worden geselecteerd en dat wordt u niet als u een simpele motivatiebrief heeft.

De motivatiebrief


In de motivatiebrief vertelt u een klein stukje over uzelf, over uw motivatie om te solliciteren op juist die baan, maar ook waarom het u leuk lijkt om voor die werkgever te werken en wat u ze kunt bieden.
Een echte dooddoener is een motivatiebrief is dat u schrijft dat u moet solliciteren en daarom maar op die baan solliciteert, dan laat u al een slechte indruk achter en laat u zien dat u eigenlijk niet gemotiveerd bent.
Als u de motivatiebrief af heeft dan is het verstandig om deze zelf even na te lezen.

Het C.V.


Naast de motivatiebrief is uw C.V. een deel van uw sollicitatiebrief.

In uw C.V. hoort u uw personalia te vermelden, maar ook uw opleidingen, diploma's en werkervaring, zorg ervoor dat dit er verzorgd uit ziet en overzichtelijk is.
Probeer hierbij zoveel mogelijk details te vermelden, zoals uw functie omschrijving bij uw vorige werkgever en de studierichting en details van uw opleiding, vermeld naast uw opleidingen ook eventuele bijscholingen en nascholingen die u in de tussentijd heeft gevolgd of voor uw vorige werkgever heeft moeten volgen.

Succes


Als u al deze stappen volgt dan zult u zien dat een goede motivatiebrief en een overzichtelijke C.V. al een stap in de juiste richting zijn als u op zoek bent naar een nieuwe baan, dus besteed er wat aandacht aan en  wie weet wordt je wel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Artikel geschreven door: Frederique
Aantal keer gelezen: 4728x
Toegevoegd op: 2013-05-14 13:06:17
Laatst gewijzigd op: 2013-12-19 10:23:25

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen