Wat is een Big Green Egg?

Link naar dit artikel

De zon begint weer te schijnen en de zomer breekt aan, dat betekent dat het tijd is voor de barbecue. Wat is er lekkerder dan in de tuin een maaltijd van de barbecue te eten. Precies, die smaak is hemels.

 

De Big Green Egg is een barbecue die wordt aangeprezen als een kostbare aanvulling op uw bestaande kookapparatuur dankzij zijn veelzijdigheid en goede kwaliteit.


Wat maakt de Big Green Egg zo bijzonder?De Big Green egg is gemaakt van keramiek. De barbecue vindt zijn origine in de Oosterse Landen, hij is gebaseerd op de 'Kamado', een soort klei-oven. In Amerika werd de Kamado al snel ontdekt en veelvuldig gebruikt. De Kamado is door de Amerikanen verder geperfectioneerd. In 1974 werd de eerste Big Green Egg geïntroduceerd.

De warmtegeleiding is uitstekend bij de Big Green Egg, dit komt door de vormgeving en het materiaalgebruik. Het keramiek waaruit de barbecue bestaat houdt in alle seizoenen goed warmte vast. Het keramiek dat wordt gebruikt bij het maken van de Big Green Egg wordt ook wel 'ruimtevaart keramiek' genoemd. Deze keramieksoort is door de NASA ontwikkelt, het is extreem duurzaam en weerstaat temperaturen van -30 tot +400 graden Celsius. De barbecue is, kort gezegd, van zeer goede kwaliteit en daarmee weer- en windbestendig.


Veelzijdig en kindvriendelijkNiet geheel onbelangrijk zijn de vele wijzen waarop je je eten kan bereiden met deze multifunctionele barbecue. Met de Big Green Egg kan je vlees grillen, stoven, roken, bakken, braden, koken én slowcooken. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Binnen vijftien minuten is de barbecue al op temperatuur. De warmte wordt goed verspreid, zodat de temperatuur over de hele barbecue gelijk is.De Big Green EggDe Big Green Egg is een éénmalige investering. Maar hij is het geld zeker waard als u graag barbecuet en het daarnaast belangrijk vindt dat u het eten op diverse manieren kan bereiden. Ben u op zoek naar een goede smaak en veel mogelijkheden dan is deze barbecue ideaal, want samen met de Big Green Egg zet u iedere keer weer een kunstwerkje op tafel!


Artikel geschreven door: Frederique
Aantal keer gelezen: 2877x
Toegevoegd op: 2013-05-09 12:19:18
Laatst gewijzigd op: 2013-12-19 10:23:51

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen