Rap

Link naar dit artikel

Rap is een bekende muziek stijl. Er zijn mensen die hiermee meer dan honderden miljoenen hebben verdiend. Het is bestaat eigenlijk uit 2 woorden. Dat zijn Rythm en Poem. Het is bij een rap heel normaal als er gerijmd wordt. Rap is een deel van Hiphop, hierbij behoren graffiti en breakdance ook.

Rap komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het is allemaal begonnen in een stad genaamd Bronx. Het is daarna erg snel overgewaaid naar New York. In Amerika rapten veel zwarte mensen over hoe hun leven was. En daardoor kregen de raps veel inhoud. Dit werd door de jaren heen erg populaire in Amerika. Dit waaide opgegeven moment ook naar andere landen. Er ontstond wereldwijd een nieuwe muziek stijl.

Amerikaanse rappers
-          Snoop Dogg
-          Tupac
-          Biggie
-          P.Diddy
-          50 cent
-          The Game
-          Eazy E
-          Nelly

Nederland
De rap stijl brak in Nederland sneller door dan de land om Nederland heen. De eerste rap nummers waren midden in de jaren 80 in de hitlijsten te vinden. Ook ontstond er jaren later een bepaalde kleding stijl die hier bij hoorde. Rap groeide in de jaren 90 enorm in Nederland. Veel rappers maakten geld hiermee. Tegenwoordig bestaat er geen hitlijst zonder een rap nummer. Er zijn tegenwoordig ook veel meer mensen die rapper.
 
Nederlandse rappers
-          Brainpower
-          Negativ
-          Baas B
-          Lange Frans
-          Keizer
-          Ali B
-          Sef
-          Gers Pardoel
 
Stijlen van rap
-          Straat rap: dit is een stijl met een inhoud die kritiek heeft op de maatschappij. Dit een stijl die voornamelijk  gebruikt wordt in de arme buurten en wijken.
-          Kurvers rap: bij deze soort rap is de inhoud onbelangrijk. De boodschap ligt bij bepaalde woorden.  Dit merk je aan de aparte woordcombinaties en de zinsopbouw die raar is.
-          Grimey rap: deze stijl wordt erg vaak gebruikt. De teksten gaan over de emoties van de rappers.
-          Freestyle: dit wordt voornamelijk gebruikt bij Battles. De rapper krijgt meestal een onderwerp die willekeurig is en vervolgens bedenkt hij of zij snel een tekst.


Artikel geschreven door: klaas
Aantal keer gelezen: 4510x
Toegevoegd op: 2013-04-29 13:44:14
Laatst gewijzigd op: 2013-04-29 14:53:41

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen