Symptomen van spataderen

Link naar dit artikel

In het beginstadium beginnen spataderen met kleine zichtbare adertjes bij het been. Op het eerste gezicht zul je er weinig van merken en zullen er niet veel andere adertjes bijkomen. Het is wel verstandig om wat tegen te doen, omdat de zichtbare aderen een sein geven dat de bloedcirculatie verstoord is. Hierdoor kunnen de afvalstoffen mindergoed afgevoerd worden waardoor je naar een lange periode klachten kunt krijgen van de spataderen.
Klachten
Wanneer er klachten ontstaan bij spataderen gaat het meestal over een moe en zwaar gevoel in de benen. In sommige gevallen hebben mensen die last hebben van spataderen jeuk en tintelingen in de benen. Daarnaast is het ook mogelijk dat men moeilijk op de benen kan blijven staan of hebben ze het gevoel dat er iets over hun benen heen beweegt. In uitzonderlijke gevallen is hebben de klachten met pijn en bloedingen te maken.
 
Doordat het mogelijk is dat het bloed niet goed omhoog kan terugstromen in de richting van het hart is de kans op stuwing erg groot. Hierbij ontstaat een vochtophoping rond de enkels waardoor deze kunnen opzetten. Deze klachten nemen voornamelijk toe bij lang staan en bij warm weer. Wanneer de vochtophopingen vaak voor komen, kunnen er verschijnselen ontstaan in de onderbenen. Bij de verschijnselen kun je denken aan pigmentvlekken, eczeem, witte littekens, verharding van de huid en het onderhuidse vetweefsel.
 
In de meeste gevallen zijn spataderen niet gevaarlijk en vormen ze geen klachten voor de mensen die met spataderen rondlopen.  Vaak worden de spataderen als storend en lelijk aangezien waardoor deze mensen niet meer in het openbaar in een korte broek durven te lopen. Binnen een aantal jaar zullen de spataderen daarnaast ook nog gaan toenemen waardoor de beenderen nog lelijker worden.
 
De meest voorkomende klachten die je kunt krijgen van spataderen zijn:
-          Kuitkrampen
-          Stuwingen
-          Blauwe plekken
-          Bloedingen onderhuids
-          Vochtophopingen
-          Vocht vasthouden rond de enkels
-          Zware en/of vermoeide benen
-          Stekende pijn in de benen
-          Rusteloze benen
 
Deze klachten komen voornamelijk voor in een later stadium van de spataders.

Artikel geschreven door: mandy
Aantal keer gelezen: 2984x
Toegevoegd op: 2013-03-04 13:05:09
Laatst gewijzigd op: 2013-03-04 13:05:09

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen