Hoe richt je een babykamer in?

Link naar dit artikel

Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel geschreven over alle belangrijke dingen die ik heb gedaan. Het volgende artikel gaat over het inrichten van de babykamer. Je leest hier hoe je dit het beste kunt aanpakken als je nog niet weet of je een jongen of meisje verwacht. Daarnaast lees je nog meer andere tips voor een veilige babykamer.
Als je een kindje verwacht dan heb je alle tijd om na te denken over de babykamer. Toch zijn er meer dingen nodig dan een bed en een likje verf aan de muur. In dit artikel vind je alle cruciale tips om de babykamer in te richten.
 1. Meet de oppervlakte van de kamer
  Meten is weten en op die manier koop je dus geen spullen die niet allemaal in de babykamer passen. Zorg ervoor dat er sowieso een bedje en een verschoontafel in de babykamer passen.
 2. Waar komt de kamer?
  Het is natuurlijk afhankelijk van de grote van het huis maar houdt rekening met de volgende dingen:
  -zorg dat de babykamer niet te ver van jullie slaapkamer ligt. Zo hoor je alles beter
  -Er een raam in zit. Frisse lucht is erg belangrijk voor de baby
 3. Verf of behang
  Een likje verf kan de kamer helemaal opfleuren. Als je nog niet weet wat het wordt, kies dan voor een neutrale kleur zoals geel, groen of wit. Ook printjes zijn erg leuk.
 4. Zorg voor genoeg opbergruimte
  Het is zowel prettig voor jezelf als de baby als de kamer geen grote puinhoop is. Zorg dus voor voldoende kast- en opbergruimte.

 5. Een verschoontafel
  De kinderkamer moet hier zeker van voorzien zijn, dit is ook zeker erg prettig voor jezelf a;s je je kleintje midden in de nacht even moet verschonen.
 6. Een leuke inrichting
  Dit zijn de laatste puntjes op de i en zorgen voor wat extra gezelligheid. Als je nog niet weet of wilt weten of het een jongen of een meisje wordt kies dan voor een neutrale of unisex inrichting. Bijvoorbeeld een inrichting van het populaire Woezel & Pip.
 7. Mocht je nog dingen missen dan kun je deze altijd in een later stadium nog aanpassen of kopen. 

Artikel geschreven door: Vicky10
Aantal keer gelezen: 2112x
Toegevoegd op: 2013-04-25 12:52:15
Laatst gewijzigd op: 2013-04-25 12:52:15

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen