Het Wheat Belly Dieet tegen puisten

Link naar dit artikel

Voor heel veel tieners zijn puisten een hot topic en een reden tot onzekerheid. Dit veel besproken onderwerp wordt helaas vaak afgedaan als “daar groei je wel overheen” en dit is soms ook het geval. In de meeste gevallen daarentegen groeien mensen er niet overheen, omdat ze zichzelf vergiftigen met het voedsel wat zij eten.

De grote leugen?

Als doktoren in plaats van winst logisch nadachten zouden ze tot de conclusie komen dat een puist of een ontsteking inwendig of uitwendig een manier waarop jouw lichaam vuil probeert kwijt te raken. Het rare is echter dat puisten alleen aan de buitenkant behandeld worden, terwijl de oorzaak niet alleen in een schone huid zit, maar ook in een schoon lichaam. Hoe meer jouw lichaam vervuild is hoe meer jouw lichaam via jouw huid kenbaar zal maken dat er iets niet goed is. Waarom hoor je dit niet? Vraag je eens af hoeveel farmaceutische bedrijven failliet zouden gaan als mensen ipv symptomen, oorzaken zouden bestrijden. De

Voedsel tegen puisten?

Soms vragen mensen; kan je geen lijstje maken wat je wel en wat je niet mag eten tegen puisten? Ik kan dus maar beter uitleggen waarom iets wel of niet handig is bij acne, dan kan eigenlijk iedereen zelf beredeneren of het voor hem of haar past. Een belangrijk aspect was de zogenaamde glycemische index van voeding. Hoog proberen we zoveel mogelijk te vermijden, laag is een stuk beter. Een hoge glycemische index omvat de voeding waarvan je bloedsuikerspiegel heel snel omhoog gaat. De erg zoete dingen dus. Maar soms proef je dat amper, bijvoorbeeld bij melk. Melk is rijk aan lactose, melksuiker, en doet je bloedsuikerspiegel snel stijgen. Eigenlijk is de snelle stijging slecht, je hebt immers opeens heel veel insuline nodig om de bloedwaarden weer te normaliseren, dit zorgt voor een hormonale imbalans en dit leidt weer tot meer talgproductie met als gevolg, “puisten”. Dus sta op in de strijd tegen puisten en begin te letten op voedel waarvan jouw suikerspiegel snel omhoog gaat.


Artikel geschreven door: tegenpuisten
Aantal keer gelezen: 2112x
Toegevoegd op: 2013-04-15 18:31:49
Laatst gewijzigd op: 2013-05-29 13:02:42

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen