Last van rugpijn

Link naar dit artikel

Veel mensen hebben vaak last van lage rugpijn of pijn in onderrug. Deze klachten kunnen tevens vaak chronisch worden waarbij er allerlei andere klachten zoals bijvoorbeeld depressiviteit kunnen ontstaan. Pijn in onderrug behandelt allerlei onderdelen van rugpijn. Het voorziet de lezer van oorzaken en symptomen en bovendien worden adviezen gegeven hoe om te gaan deze veel voorkomende pijnverschijnselen.

Iedereen heeft wel eens last van pijn in onderrug. In veel gevallen wordt naar verloop van tijd de huisarts geraadpleegd die na een diagnose patienten al dan niet doorverwijst naar een specialist. In de rug bevinden zich vele spieren en organen die lage rugpijn kunnen veroorzaken. Het is belangrijk dat de gevolgen van dit soort medische problemen onderkend worden.

Uitstraling naar benen

In sommige gevallen kunnen rugklachten andere problemen veroorzaken. Zo kan bijvoorbeeld uitstraling naar de benen vanuit de rug plaatsvinden. Indien dit geconstateerd wordt kan dit als een van de hernia symptomen bestempeld worden is medische behandeling noodzakelijk. Wacht in dat geval nooit te lang om een huisarts of arts in te schakelen voor de juiste diagnose van uw rugproblemen.

Langdurige rugpijn kan bovendien ook leiden tot een depressie. Het behoeft daarbij geen betoog dat andere aspecten uit het dagelijks leven daarbij ook onder druk komen te staan. Zo is er een kans dat u bijvoorbeeld :

  • slecht slaapt
  • minder sociale contacten zult hebben
  • snel vermoeid zult voelen

Langdurige pijn in de rug

Wanneer u geconfronteerd wordt met regelmatig en langdurige pijn in de rug (met name de onderrug) is het dus echt zaak dat u weet wat er aan de hand is. Het beste advies is altijd om een deskundige te consulteren die u daarna adviezen tot behandeling zal geven. Ga nooit zelf aan het experimenteren door bijvoorbeeld informatieve artikelen op het internet te lezen, voordat u een arts heeft bezocht.

Uit bovenstaande mag geconcludeerd worden dat pijn in onderrug dus niet onderschat moet worden. Een snelle diagnose en daaraan gekoppelde eventuele behandeling is dus zeer aan te raden. Het kan u een hoop problemen helpen voorkomen als u tijdig aan de bel trekt bij uw huisarts bij langdurige rugklachten.


Artikel geschreven door: Leonardo
Aantal keer gelezen: 2217x
Toegevoegd op: 2013-04-13 20:47:54
Laatst gewijzigd op: 2013-05-29 13:03:31

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen