De energiemarkt anno 2020

Link naar dit artikel

Kijkend naar de economie is de belangrijkste factor natuurlijk de energiemarkt. Tegenwoordig behoort energie tot onze primaire levensbehoefte. Ons leven en onze economie kan niet zonder energie. Momenteel wordt de energie grotendeels opgewekt door gas, olie en kool. Deze fossiele brandstoffen zijn schaars en zullen, zeker met de stijgende welvaart, snel opraken. Wat doen we dan?
In het jaar 2020 zal de energiemarkt enorm veranderd zijn. In dit tijd vlak van 7 jaar zal de innovatie en technologie ons naar vele nieuwe mogelijkheden brengen. Zo zal het gebruik van de fossiele brandstoffen afnemen en de opwekking van duurzame energie toenemen. Hier is men al langer mee bezig maar in 2000 werd deze methode vooral gebruikt als reddingsplan voor de planeet. Het was vaak veel duurder dan alternatieven, waaronder de fossiele stoffen.

Zonne-energie technologie

Duurzame energie is nu rendabel en zal goedkoper worden dan de traditionele  methodes. Onderzoek van het MIT (Massachusetts Institute of Technology) toont aan dat de prijs van zonne-energie in 2020 naar alle waarschijnlijkheid 1/3 is van de prijs van traditionele manieren. Dit komt mede doordat de prijs en efficiëntie van zonnepanelen exponentieel stijgt. De technologie op de energiemarkt ontwikkeld zich het snelst, nog sneller dan bijvoorbeeld computers.Zonnepanelen op elk huis

Daarnaast kunnen we in 2020 verwachten dat op elk nieuwbouwhuis zonnepanelen ligt. Wanneer deze direct in de constructie worden geplaatst bij het bouwen kunnen ze namelijk meer rendement leveren. Ook zijn consumenten vol lof over zonne-energie. Ze vinden het een goede oplossing voor de uitputting van de fossiele brandstoffen. Dit is natuurlijk niet de enige reden; het is ook goed voor de portemonnee.

Wanneer de technologische exponentiële groei aanhoudt kunnen we onze stroom straks volledig opwekken met behulp van duurzame energie.  Dit zorgt voor vele nieuwe mogelijkheden. Zo is energie dan ook voor de gehele (groeiende) wereldbevolking beschikbaar.

Artikel geschreven door: thomasth
Aantal keer gelezen: 5472x
Toegevoegd op: 2013-04-11 13:29:09
Laatst gewijzigd op: 2013-04-11 13:29:09

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen