Waaraan moet een zomers tafelkleed voldoen?

Link naar dit artikel

De zomer is in aantocht. Tijd om de tuin en je eettafel in zomerse sferen te brengen. Een eenvoudige manier om dat te doen is door een mooi tafelkleed of tafellaken te kopen in een juiste kleur. Lees hieronder waaraan het moet voldoen.

Zodra de lente aanbreekt, en alle feestdagen weer achter de rug zijn, merken meubelketens en interieurwinkels vaak een toename in het aantal ‘lente-orders’. Die bestaan uit zomerse, frisse accessoires met veel lichte kleuren. Men blijkt in de voorjaar toe te zijn aan een kleine reorganisatie/opfleurbeurt van zijn of haar huis. Een eenvoudige, makkelijke en betaalbare manier om je huis op te fleuren voor de lente is het aanschaffen van een mooi nieuw tafellaken. Tafellaken webshop Cottona geeft aan waar een goed zomers tafellaken aan moet voldoen:

Frisse, lichte kleuren
Bij voorkeur is een tafellaken voor de lente natuurlijk licht, koel en fris van kleur. Denk aan wit, geel, limoen of beige. Mooi is ook het combineren van verschillende lichte kleuren. Denk aan een prachtige limoengroene tafellaken met daarover een witte, damasten tafelloper. Let altijd natuurlijk wel op dat het bij je interieurkleuren past. Wit kan bijna altijd.

Weinig details
Hou het rustig. Zorg voor grote zomerse accessoires, niet kleine “prullaria”. Dat is eerder geschikt om je interieur in de winter wat knusser en warmer te maken. Ruimtelijk kijkt fris en koel, en dat past beter bij de lente en het zomerweer.

Laat kleur je gemoedstoestand bepalen
Het is al vaker bewezen dat kleuren een grote invloed hebben op de menselijke gemoedstoestand. Rood staat bijvoorbeeld voor warm en intiem. Oranje voor opgewekt en creatief. Lichte kleuren staan over het algemeen voor fris, koel, verkoelend, helder en steriel. Dat komt de zomerse gemoedstoestand ten goede. Lichtblauw, wit, geel en limoengroen spannen de kroon wat betreft frisse, koele kleuren.


Artikel geschreven door: Cottona
Aantal keer gelezen: 2103x
Toegevoegd op: 2013-04-08 12:58:58
Laatst gewijzigd op: 2014-01-04 19:41:01

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen