Stucwerk: soorten stucwerk

Link naar dit artikel

Kies je ervoor om wanden en plafonds af te werken met stucwerk, dan weet je zeker dat je een prachtig resultaat krijgt. Of je nu een ruwe of een gladde afwerking kiest: stucwerk past prima in je interieur. Bovendien zorgt stucwerk ook voor een verhoogde waarde van je woning. Dit komt door de vele voordelen. Wanneer stucwerk goed is aangebracht, is je huis namelijk beter ge´soleerd. Daarnaast is stucwerk vochtwerend en werkt het brandvertragend. Niet alleen een hele mooie afwerking van je muren, maar ook nog eens verantwoord dus.
Italiaans stucmarmer

Kies je voor stucwerk, dan zou je kunnen kiezen voor Italiaans stucmarmer. Dit is een traditionele manier van wandafwerking die resulteert in een schitterend interieur. In het verleden konden alleen ambachtelijke decorateurs het Italiaans stucmarmer aanbrengen, maar inmiddels zijn er veel meer specialisten die dit kunnen. De naam van deze wandafwerking geeft het al een beetje aan: Italiaans stucmarmer heeft de klassieke uitstraling van marmer. Deze wandafwerking is glad en leverbaar in vele kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een zachte pasteltint, of pak het gedurfder aan en kies voor een diepe tint. Je hebt voor Italiaans stucmarmer een gladde ondergrond nodig, want Italiaans stucmarmer heeft een dikte van slechts één millimeter.

Stucwerk buiten toepassen

Veel mensen hebben het idee dat stucwerk alleen binnenshuis toegepast kan worden, maar dat is onjuist. Stucwerk kan namelijk prima buiten toegepast worden. Denk maar aan gevels of aan oude muren, maar vergeet ook zeker bloembakken niet. Deze kunnen prima voorzien worden van stucwerk. Voor een goede hechting van het stucmateriaal, is het wel van belang dat de ondergrond goed gereinigd is. Losse delen en scheuren zijn onwenselijk, en moeten dan ook verholpen worden alvorens het stucwerk buiten toe te passen is. Kies je ervoor om stucwerk buiten toe te passen, dan kun je een huis voorzien van bijvoorbeeld een moderne uitstraling. Maar ook een landelijke of klassieke uitstraling is mogelijk.

Stucadoor inschakelen

Ben je zelf niet zo handig, dan kan het raadzaam zijn om een stucadoor in te schakelen. Deze professional kan je dan helpen bij het realiseren van het door jou gewenste stucwerk. Bij een goede stucadoor kun je onder andere terecht voor spuitwerk.Artikel geschreven door: LDQM
Aantal keer gelezen: 2355x
Toegevoegd op: 2013-04-08 11:31:41
Laatst gewijzigd op: 2013-04-08 11:31:41

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen