Rijplaten

Link naar dit artikel

Rijplaten worden gebruikt om onverharde terreinen tijdelijk toegankelijk te maken. Voor bijvoorbeeld zware hijskranen en andere bouwvoertuigen is het gebruik van rijplaten een aanrader. Deze kunnen namelijk veel gewicht dragen, en zijn dus bij uitstek geschikt voor zware belasting.

Rijplaten kopen of huren


Rijplaten zijn zowel te koop als te huur. Waar je voor kiest, zal mede afhangen van het gebruik van de rijplaten. Heb je deze echt maar eenmalig nodig, dan is het waarschijnlijk verstandiger om de rijplaten te huren. Ben je echter van plan om de rijplaten voor langere tijd te gaan gebruiken of deze zelfs voor meerdere projecten in te zetten, dan kan het een goede keuze zijn om de rijplaten te kopen.

Rijplaten van staal of kunststof


Er zijn zowel kunststof rijplaten als stalen rijplaten verkrijgbaar. Beide soorten hebben uiteraard hun eigen voor- en nadelen. Kunststof rijplaten zijn bijvoorbeeld erg flexibel, en kunnen eenvoudig verplaatst worden, waar dat bij stalen rijplaten vaak niet zo is. Kunststof rijplaten zijn bovendien makkelijk schoon te maken, ze slijten nauwelijks en beschadigen de ondergrond niet. Enige nadeel van rijplaten van kunststof is dat deze erg gevoelig zijn voor diefstal, iets wat bij stalen rijplaten totaal niet het geval is.

Keuze maken voor rijplaten


Als je gaat kiezen voor rijplaten, dan heb je nog diverse keuzes te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een rijplaat van drie of vier meter lang? En wat wordt de breedte: één meter of wellicht twintig centimeter langer? Daarnaast zul je ook nog moeten bepalen wat de dikte wordt van de rijplaten. Bijvoorbeeld vijftien millimeter of twintig millimeter. De afmetingen van de rijplaten hangen onder andere af van de leverancier waar je voor kiest.

Extra opties op rijplaten

Vaak kunnen de rijplaten ook nog voorzien worden van extra opties, zoals extra handgrepen, oppervlakten die anti-slip zijn en het graveren van de bedrijfsnaam in de rijplaten. Uiteraard is dit optioneel, maar wellicht vormt het een mooie aanvulling.


Artikel geschreven door: LDQM
Aantal keer gelezen: 4827x
Toegevoegd op: 2013-04-05 07:16:27
Laatst gewijzigd op: 2014-08-05 09:30:54

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen