Schouderklachten

Link naar dit artikel

Iedereen heeft er wel eens van gehoord of heeft er wel eens last van. Schouderklachten. Een vervelende pijn die zowel kan optreden bij bepaalde activiteiten als wanneer je helemaal niets doet. Veel mensen kunnen bepaalde activiteiten gewoon niet meer uitvoeren omdat ze zon last hebben van schouderklachten.
Schouderklachten
Iedereen heeft weer op een andere manier last van schouderklachten. Bij sommige vallen de klachten wel mee en komen ze af en toe. Terwijl er ook mensen zijn die constant pijn hebben, en zelfs bepaalde activiteiten niet meer kunnen uitvoeren. Uit eindelijk zal dit weer voor psychische problemen zorgen.

Hoe ontstaan schouderklachten
Er zijn verschillende redenen waarom schouderklachten kunnen ontstaan. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld vaker last van dingen. Bij een verkeerde beweging kan de pijn dan al in de schouder schieten, wat soms wel dagen kan aanhouden. Het kan ook een andere reden hebben. Bijvoorbeeld door overbelasting. Sommige mensen hebben heel zwaar werk en tillen de hele dag door. Aan het einde van de dag kunnen zij dan schouderklachten krijgen.
 
Symptomen
De symptomen van schouderklachten verschillen weer per persoon. Natuurlijk bevinden wel alle klachten zich in en rondom de schouder, maar dat is logisch. Daarnaast kunnen er ook klachten ontstaan in de nek, in de arm, in de hand en in de schouderbladen. Niet iedereen heeft hier last van. Bij de een blijven de klachten alleen bij de schouder, terwijl bij de andere de pijn helemaal uitstroomt naar de arm.

Behandeling
Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk tegen schouderklachten. Bijna in alle gevallen zal je langs een fysiotherapeut moeten. Een fysiotherapeut helpt je dan vaak om de spieren rondom de schouder sterker te maken door middel van verschillende soorten oefeningen. Deze oefeningen zijn vaak ook makkelijk om thuis uit te voeren. Zo blijft je schouder, ondanks de pijn, wel goed in beweging. Dat is belangrijk.

Artikel geschreven door: mandy
Aantal keer gelezen: 2375x
Toegevoegd op: 2013-03-03 15:42:58
Laatst gewijzigd op: 2013-03-03 15:42:58

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen