Heel Nederland aan het verbouwen

Link naar dit artikel

Wanneer u overdag in uw eigen woonplaats aan het wandelen bent dan zult u wellicht iets opvallen. Er staan ineens een stuk meer busjes van aannemers, installateurs en verbouwspecialisten dan voorheen. Waarom is iedereen ineens aan het verbouwen geslagen is de volgende logische vraag.
De voornaamste reden voor de vele verbouwingen aan gezinswoningen is het nieuwe woonakkoord dat vanaf 1 maart 2013 van kracht is. In dit woonakkoord staat vermeld dat huishoudens met een woning ouder dan 2 jaar slechts 6% btw betalen over de arbeidsuren van hun verbouwing/renovatie. Dit maakt het vooral aantrekkelijk om werkzaamheden te laten verrichten waar veel arbeidsuren in opgaan. Denk hierbij aan het plaatsen van kunststof kozijnen of het plaatsen van een dakkapel. De plaatsing hiervan kan soms wel een volledige week in beslag nemen.

Energiebesparend verbouwen

Afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden besparen huishoudens honderden of duizenden euro’s door de ingevoerde btw verlaging. Offerte vergelijkingswebsites zoals Solvari zien hierdoor een enorme stijging in het aantal aanvragen die voor kozijnen en dakkapellen binnenkomen. Het laten verrichten van grote werkzaamheden aan uw woning is echter nog steeds een flinke investering. Daarom is het belangrijk om bij de installateur/specialist te informeren of de werkzaamheden een energiebesparend effect hebben.

Zo zorgen nieuwe kozijnen met HR++ glas (dubbelglas) ervoor dat er minder warmte uit uw woning ontspannen. De CV ketel hoeft hierdoor minder hard te werken om het warmtepeil in uw woning vast te houden. Dit bespaart jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening. Een andere manier om op uw energie rekening te besparen is het aanbrengen van dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Zeker in combinatie met het plaatsen van HR++ glas zorgt dit voor flinke besparingen op uw rekening.

Voordat u werkzaamheden is het goed om vooraf research te doen naar de werkzaamheden die u wilt laten verrichten. Zo zijn er veel verschillende type kozijnen met ieder eigen voor- en nadelen. Let dus niet alleen enkel op het prijskaartje, kijk vooral naar de voordelen die u kunt behalen.

De voordelen van offertes vergelijken

Om tot de beste prijs/kwaliteit verhouding te komen is het verstandig om meerdere installateurs en offertes met elkaar te vergelijken. Zo weet u exact wat elke installateur u kan bieden en of u een redelijke prijs betaald voor de werkzaamheden. Het komt maar al te vaak voor dat aannemers/installateurs een hoge prijs vragen voor hun werkzaamheden, maar niet in staat zijn om kwaliteit af te leveren.

Dit kunt u makkelijk doen via gratis vergelijkingsdiensten zoals die Solvari aanbiedt. Met uw gegevens en een omschrijving van de werkzaamheden die verricht kunnen worden brengen zij u kosteloos in contact met tot wel 5 bedrijven die u een offerte zullen aanleveren. Hierdoor kunt u goed vergelijken welke vakman het meest geschikt in voor uw werkzaamheden. Mijn laatste advies is: Weet wat er speelt wanneer u begint aan uw verbouwing.

Artikel geschreven door: naomideleeuw
Aantal keer gelezen: 2248x
Toegevoegd op: 2013-04-02 11:17:21
Laatst gewijzigd op: 2013-04-02 11:17:21

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen