“Ontgooglen”: hoe werkt het?

Link naar dit artikel

Met de komst van het internet is het voor kwaadwillenden steeds makkelijker geworden om iemand zwart te maken. Door de prominentie van de zoekmachine van Google zijn negatieve resultaten hier al snel zichtbaar voor iedereen. Om uw reputatie te beschermen kunt u gebruik maken van ORM, waarmee men bedoelt \\\"ontgooglen\\\".

Het is van groot belang dat je geen persoonlijke informatie over jezelf over het internet verspreidt. Doe je dit wel of heeft iemand anders dit gedaan en heb je er last van? Dan kun je jezelf (laten) “ontgooglen”. Deze term wordt gebruikt voor het verwijderen van ongewenste informatie van zoekmachines en dan met name van Google. Verschillende partijen als Universal XS hebben zich hierop gestort.

Verschillende methoden

Er zijn verschillende technieken om jezelf te “ontgooglen”. Je kunt dit zelf proberen maar je kunt ook een bedrijf inschakelen die hierin is gespecialiseerd. Eerst is het van belang om alle informatie over jezelf te verwijderen. Bij sociale netwerken als Facebook kun je dit zelf doen door informatie te verwijderen of om er voor te zorgen dat buitenstaanders informatie over jou niet kunnen zien.

Als dit niet werkt of er staat persoonlijke informatie over jou op een andere website dan kun je de beheerder aanspreken met het vriendelijke verzoek de informatie weg te halen. Als de beheerder de informatie niet wil of kan weghalen, dan is er een tweede aanspreekpunt. Je kunt namelijk ook de provider van de website op de inhoud aanspreken. De derde techniek van “ontgooglen” is om de inhoud te laten verwijderen via een juridische procedure.

Als het “ontgooglen” helemaal niet lukt dan is er altijd nog een andere mogelijkheid. Je kunt namelijk positieve informatie op het internet zetten en ervoor zorgen dat deze zoekresultaten extra ondersteund worden. Zo wordt de positieve persoonlijke informatie bovenaan getoond in de zoekmachine. De makkelijkste oplossing van allemaal is om nooit persoonlijke informatie op het internet te delen, je weet namelijk nooit wat er mee kan gebeuren.

Meer informatie op www.ontgooglen.com


Artikel geschreven door: googlen
Aantal keer gelezen: 5379x
Toegevoegd op: 2013-04-01 12:29:21
Laatst gewijzigd op: 2013-05-29 13:10:48

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen