Wat helpt tegen couperose?

Link naar dit artikel

Couperose wordt voornamelijk gekenmerkt door de rode wangen. Naast de rode wangen is de huid van het gezicht zeer kwetsbaar en gevoelig. Wanneer je de huid van dichtbij zult bekijken, zul je zien dat er allemaal vertakkingen van haarvaatjes op het gezicht te zien zijn. Couperose is een lichte vorm van een huidaandoening. Maar kan ontwikkelen tot ontstekingen in het gezicht, dit wordt ook wel rosacea genoemd. Rosacea kan eruit zien als acne. Voor deze kwaal kan de huistarts een antibiotica middel voorschrijven.

Als je er last van hebt kan het zijn dat je er iets tegen wilt doen. Je moet wel weten dat couperose terug kan komen in het gezicht, dus niet iedereen zal volledig couperose vrij zijn als hij of zij een behandeling heeft ondergaan. Er zijn daarnaast ook verschillende type laserbehandelingen die de couperose effectief kunnen behandelen. Deze kostbare behandeling wordt in de meeste gevallen niet door de verzekering vergoed maar heeft erg veel baat. Naast een laserbehandeling kun je eerst overwegen op een oplossing gerichte huidverzorging te gebruiken.

Reiniging
Het is ten eerste belangrijk om de huid tweemaal daags te reinigen met een alcohol reiniging product of was gel zonder zuren als je last hebt van couperose of rosacea. Door een grove scrub, peelende of krachtige anti- rimpelproducten kan de huid geïrriteerd raken. Daarom is het belangrijk om deze producten zo veel mogelijk te vermijden. Klachten die je door deze middelen kunt krijgen zijn een droge huid en een tintelige en trekkende huid.

Behandeling
Naar de reiniging kun je een product gebruik met werkzame stoffen voor de couperose. Hierbij kun je denken aan Rosactive Hydra Comfort. De bessenextracten in het middel hebben een ontstekingsremmend effect op couperose. Het is ook mogelijk om een middel te gebruiken met zouthout extract. Dit middel geeft zijn anti-irriterende eigenschappen aan de huid door en hersteld de huid, waardoor de opkomende rode huid verminderd.

Zonbescherming
Nadat je de reiniging en de behandelende middelen op het gezicht hebt gesmeerd is het van belang dat je een krachtige zonnefactor gebruikt. Smeer dit ook op wanneer er geen zon schijnt omdat de zonnebrand tegen allemaal aspecten van buitenaf werkt.


Artikel geschreven door: acrylnagels
Aantal keer gelezen: 2211x
Toegevoegd op: 2013-03-28 10:03:53
Laatst gewijzigd op: 2013-03-28 10:14:19

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen