Waar je aan moet denken bij het ontwikkelen van een website of webwinkel

Link naar dit artikel

Bij het laten ontwikkelen van een website of webwinkel komt veel kijken. Niet alleen moet de website of webwinkel er mooi uitzien maar je moet ook goed kijken naar welke functies er wel en vooral niet in moeten, ook bij websites en webwinkels heb je te maken met de kunst van het weglaten.

Steeds vaker laten ondernemers een website of webwinkel ontwikkelen met allerlei vernieuwende en moderne mogelijkheden. Het laten bouwen van deze mogelijkheden is bij ieder webdesignbedrijf mogelijk. Maar je als bedrijf vooral gaan afvragen of jouw doelgroep deze functies wel zal gaan gebruiken. Regelmatig kom ik websites tegen die over de top vol zitten met leuke functies waarvan ik dan denk: \'wie gaat dat in deze doelgroep gebruiken\'.

Hou het simpel en overzichtelijk
Een goede website of webwinkel is simpel en overzichtelijk. Zorg dus voor een makkelijke navigatie en dat de bezoeker precies weet wat je van hem of haar verwacht. Zorg dus altijd dat je communiceert wat je wilt bereiken. Zorg dat een bezoeker gemakkelijk de informatie kan vinden die hij zoekt.

Verwerk een call-to-action
De call-to-action is het belangrijkste onderdeel op de website. Hiermee probeer je iets te bereiken. Bij een webwinkel moet de knop bestellen dus altijd het meest opvallen op de productpagina en niet alle andere leuke afbeeldingen die je wilt laten zien.

Kleurgebruik
Stem de kleuren binnen de website of webwinkel op elkaar af en maak het dus niet te schreeuwerig of te speels. Wil je zakelijkheid uitstralen werk dan niet met te velle kleuren en laat in het ontwerp veel rechte lijnen en vlakken terugkomen.

Zoekmachinevriendelijk
Een website moet er niet alleen mooi uitzien en informatie bevatten die voor de bezoeker van belang is maar uiteraard wil je vooral gevonden worden door klanten. Vraag dus altijd of de bouwer van je website bekend is met de laatste trends en technieken op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Hierboven heb ik een aantal van de vele uitgangspunten beschreven die je kunt aanhouden bij het laten ontwikkelen van een website of webwinkel. Attendeer je websitebouwer of ook hierop.


Artikel geschreven door: webzo
Aantal keer gelezen: 2845x
Toegevoegd op: 2013-03-25 22:43:09
Laatst gewijzigd op: 2013-05-29 12:52:38

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen