Maak je WordPress-website sneller met CloudFlare CDN!

Link naar dit artikel

Veel WordPress-websites worden na verloop van tijd traag wegens de grote hoeveelheid \"statische\" content (afbeeldingen en banners). Er is een manier om je website dan alsnog sneller te maken, en dat is het gebruik van een Content Delivery Network (CDN). Een CDN zorgt ervoor dat je statische content op een aantal servers (verdeeld over de hele wereld) staat en dat de bezoeker de content te zien krijgt die op de server het dichtst bij de bezoeker staat.

Voor onze website hebben wij CloudFlare als CDN gebruikt. CloudFlare heeft voor kleinere websites namelijk een gratis versie beschikbaar.

Je statische content wordt door CloudFlare gecached en verspreid over haar wereldwijde servers. Dit zorgt ervoor dat al je bezoekers een snelle website kunnen bezoeken. In onze Google Analytics zien we al dat de laadtijden er enorm op vooruit zijn gegaan.Hoe installeer je CloudFlare voor je eigen WordPress website?

Het installeren van CloudFlare voor je eigen website is heel simpel. De eerste stap is het aanmaken van een account op CloudFlare.com. Je vult dan de URL van je website in en CloudFlare gaat zoeken naar de huidige DNS records. Zodra CloudFlare die gevonden heeft zet hij ze op een rijtje en moet jij bevestigen dat ze kloppen.
Zodra je bevestigd hebt dat het klopt vertelt CloudFlare je welke nameservers je moet vervangen. Je website kan hierdoor een uurtje onbereikbaar worden. Wij zelf hebben echter nauwelijks tot geen "downtime" gehad (onze website is gehost door Versio).
Zodra de DNS-wijziging volledig is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail van CloudFlare. Je website is dan al helemaal klaar. Je blijft hem zelf gewoon gebruiken zoals je dat altijd al deed (maar dan sneller).


Wat zijn de voordelen van en snelle website?

De voordelen van een snelle website zijn eigenlijk heel logisch, maar wij zetten er een aantal op een rijtje.

 

  • Bounce rate
    Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers die langer dan 4 seconden moeten wachten voordat een pagina geladen is, maar liefst in 80% van de gevallen direct wegklikken. Dit is niet goed voor je "bounce rate", maar verkleint ook de kans op conversies.


  • SEO
    Google vindt snelle websites een stuk leuker dan langzame websites en beloont ze met een hoger plekje (uiteraard is de laadtijd van een website slechts één van de vele factoren die meespelen).
 


Alles over WordPress en SEO lees je op WordPress Lounge.


Artikel geschreven door: WouterPostma
Aantal keer gelezen: 5379x
Toegevoegd op: 2013-03-24 10:15:53
Laatst gewijzigd op: 2013-03-24 10:18:58

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen