Aandachtspunten bij het kopen van airconditioning

Link naar dit artikel

Heb je de wens om een airconditioning systeem te kopen, dan is het belangrijk om hierbij niet over één nacht ijs te gaan. Het is zeker niet aan te raden om zomaar het eerste beste systeem aan te schaffen. Jezelf vooraf goed laten informeren en zelf goed nadenken over je wensen en eisen ten aanzien van de airco voorkomen teleurstellingen achteraf. Houd daarom de onderstaande aandachtspunten altijd in je achterhoofd.

Comfortabele airconditioning


Het geboden comfort van het airco systeem is één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste, aspect van je airconditioning. Hierbij kun je denken aan de capaciteit van het systeem, maar ook aan de plek waar je het airco systeem gaat plaatsen. De nachtstand van een airconditioning is ook één van de aspecten met betrekking tot comfort. Deze mogelijkheid zorgt voor een specifiek temperatuurverloop, waardoor je beter zult slapen. Een hierbij aansluitend aspect is of de airco wel of niet fluisterstil is: je wilt natuurlijk niet overstemd worden door het geluid dat je airco systeem produceert. Kijk ook naar tochtvoorkoming, de uitblaashoek, een geur- en luchtfilter en anti plafond bevuiling.

Airconditioning modellen


Een ander belangrijk aspect waarvan je definitieve keuze voor een airconditioning afhangt, is het model. Zo zijn er raamkoelers, mobiele airco’s en split airco’s. Elk model heeft zo zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen en prijskaartje. Naast de genoemde modellen, zijn ook een vloer- en plafondmodel en een muur- of inbouwcassette mogelijk. Een andere mogelijkheid is om het systeem deels of volledig in te laten bouwen in het plafond of de muur.

Andere aspecten mbt airco systemen


Wil je het airco systeem niet alleen kunnen gebruiken om te koelen, maar ook om te verwarmen, dan is dit mogelijk, vrijwel altijd tegen een meerprijs. Kijk ook naar het rendement van het systeem, onder andere het energielabel speelt hierbij een rol. Moet de airco op gezette tijden draaien, dan heb je op sommige systemen de mogelijkheid dit in te stellen. Onderhoudsgemak is ook een aspect wat belangrijk is: kun je dit uiteindelijk zelf of moet je hiervoor een bedrijf inschakelen?


Artikel geschreven door: LDQM
Aantal keer gelezen: 2104x
Toegevoegd op: 2013-03-22 09:45:01
Laatst gewijzigd op: 2013-05-29 13:15:34

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen