De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Link naar dit artikel

Gaat het financieel wat minder vanwege hoge kostenposten of denk je aan een verbouwing? Een persoonlijke lening is een consumptief krediet welke voor een aantal jaren als financiering voor deze uitgaven kan dienen. Er zijn echter voor- en nadelen aan een persoonlijke lening verbonden die u zou moeten weten.

Er zijn uiteenlopende soorten financieringen voor het verbouwen van een woning of het kopen van een auto en vaak kunnen consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Elke financieringsvorm heeft bepaalde voor- en nadelen en specifieke kenmerken waarvan elke consument op de hoogte zou moeten zijn. Een populaire financieringsvorm is een persoonlijke lening.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet waarbij bij het aangaan van de financiering de looptijd en de maandtermijnen vast staan. Er wordt een vast rentepercentage afgesproken tussen de financier en de consument. Elke maand wordt een vast maandbedrag in rekening gebracht welke bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Er kan vaak niet boetevrij extra worden afgelost. Meer informatie over een persoonlijke lening kunt u hier lezen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een persoonlijke lening?

De voordelen in vergelijking met andere financieringsvormen is dat er sprake is van een vast maandbedrag en  een vaste looptijd. Bij andere financieringsvormen kunnen er variabele rentepercentages worden afgesproken zodat ook de maandtermijn zal fluctueren of de looptijd langer zal worden. Bij een persoonlijke lening is er ook geen sprake van hypothecaire zekerheid, zodat u niet gedwongen kan worden om het onderpand, zoals een woning, te verkopen. Nadelen van een persoonlijke lening is de lage mate van flexibiliteit in de aflossing en de uitkering van de financiering, deze wordt namelijk ineens uitgekeerd. Bij een doorlopend krediet heeft u zelf de mogelijkheid om geld binnen de kredietlimiet op te nemen totdat de kredietlimiet is bereikt. Hierdoor hoeft u alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag.

Is een persoonlijke lening wat voor u?

Die vraag stellen veel consumenten zichzelf. Indien u behoefte hebt aan zekerheid en weinig verrassingen de maandelijkse termijnen en looptijd van deze maandelijkse termijnen dan is de persoonlijke lening een geschikte lening voor u. Wel is het aan te raden alle verschillende financieringsvormen te vergelijken en voor u zelf de beslissing te maken welke financieringsvorm het best bij u past.


Artikel geschreven door: plening
Aantal keer gelezen: 2010x
Toegevoegd op: 2013-03-19 18:14:43
Laatst gewijzigd op: 2013-03-19 21:07:56

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen