Zwemmerseczeem, wat kun je er tegen doen?

Link naar dit artikel

Zwemmerseczeem, wat is het nou? Hoe kan je het krijgen, en is het wel te vermijden? Is zwemmerseczeem wel eigenlijk een ziekte? Zwemmerseczeem komt bij circa één op tien mensen voor. Meestal komt het door een slechte reiniging van de vloer of omdat mensen niet goed bewust zijn van de manieren van hoe je het kan krijgen.
Zwemmerseczeem is een schimmelinfectie. Het wordt ook wel voetschimmel genoemd. Meestal is zwemmerseczeem te vinden op de voet, en specifiek gezien begint het meestal tussen de tenen. Maar als het echt erg is, kan het helemaal doorgaan tot bijvoorbeeld je enkel.

De kwaal wordt zwemmerseczeem genoemd omdat je dit kan oplopen in open vochtige plekken. Denk aan kleedkamers of douches in zwembaden. Vaak is het daar vochtig en als er niet goed schoongemaakt is heeft de schimmel die zwemmerseczeem veroorzaakt vrij spel. Daarom is het ook handig om te weten wat je er tegen kunt doen of hoe je zwemmerseczeem kan voorkomen.

Mensen zullen in eerste instantie denken dat zwemmerseczeem alleen te krijgen is door de naam. Dat je het alleen in het zwembad kunt oplopen. Dat is wellicht wat verwarrend. Je kan het ook oplopen in bijvoorbeeld sauna’s, douchecabines (in je eigen huis) of kleedkamers van sportclubs. Vooral op plekken waar water is, of waar het vochtig is. Dit komt ook vaak door de vloeren die niet goed worden gereinigd.

Omdat zwemmerseczeem geen ernstige ziekte is, hoef je je niet meteen ernstige zorgen te maken als je het hebt. Meestal is het ook niet snel te merken dat je het hebt. Maar als je bijvoorbeeld aan het douchen bent en je wilt tussen je tenen schoonmaken, dan kan het je bijvoorbeeld opvallen. Of als je je sokken aan of uitdoet. Zwemmerseczeem hoeft niet perse lastig te zijn, het kan wel jeuken, als je dan de wondjes openkrabt kan het bloeden.

Zwemmerseczeem behandelen is niet heel erg moeilijk. Voor een behandeling kun je langsgaan bij een huisarts en bij een drogist of een apotheek kun je behandelingsmiddelen aanschaffen om acne te lijf te gaan.

Artikel geschreven door: mandy
Aantal keer gelezen: 5505x
Toegevoegd op: 2013-03-03 15:22:34
Laatst gewijzigd op: 2013-03-03 15:22:34

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen