Vakantielanden in Afrika

Link naar dit artikel

Ondanks de negatieve berichten over Afrika in de media, biedt Afrika zeker voor iedereen een schitterende vakantie! Het continent kent een groot aantal landen met allen specifieke kenmerken voor een perfecte vakantie. Hieronder volgt een overzicht van Afrikaanse vakantielanden, gesorteerd op thema.
Maak kennis met de stammen in Afrika
Afrika kent een grote diversiteit aan stammen. Veel reizigers maken graag kennis met de Afrikaanse cultuur en met deze stammen, welke nagenoeg altijd open staan voor aandacht door Westerlingen. Veel van deze stammen leven nog op traditionele (en dus eeuwenoude) wijze. Een voorbeeld hiervan is de Bana stam die in Ethiopie leeft. Deze Bana stam staat erom bekend om nog rond te lopen in dierenvellen. U kunt ze tijdens een vakantie vinden in het meest vruchtbare deel van de Omo Vallei in Ethiopie. Ook Kenia en Namibie kennen interessante stammen. Zo leeft de lange Masai stam (welke bekend staan om hun felrode kleding) evenals de Rendille stam (welke leven in de woestijnen) in Kenia. De Himba stam leeft in Namibie. De vrouwen van deze stam leven met zeer weinig kleding aan en staan bekend om hun rode huidskleur. Deze huidskleur wordt veroorzaakt doordat zij een mengsel van geitenvet en oker op hun huid smeren ter bescherming tegen de zon.

Op safari in Afrika, een onvergetelijke ervaring
Mocht u ooit eens op vakantie gaan in Afrika, dan is een safari iets wat u echt moet doen. Safari’s kunnen gedaan worden in veel vakantielanden in Afrika, de een is werkelijk nog mooier dan de ander! Met name Oost-Afrika staat bekend om haar vakantielanden met perfecte safari mogelijkheden. Dit deel van het continent kent de (bekende) wildparken Serengeti, Masai Mara en de Ngorongoro krater. Landen als Kenia en Tanzania worden vaak bezocht door reizigers die van natuur en van dieren houden. Ook het land Zuid-Afrika wordt vaak gekozen als safari bestemming. Een bekend safaripark in dat land is het zogenaamde Krugerpark.

Een rustige relax vakantie in Afrika
Bent u op vakantie niet zo avontuurlijk ingesteld? Zelfs dan kunt u perfect op vakantie in Afrika! Afrika kent natuurlijk ook landen waar u kunt genieten van een perfecte rustige en relaxte vakantie! Een voorbeeld hiervan is Tunesie. Tunesie staat tegenwoordig bekend om haar relatief goedkope vakanties op grote all-inclusive resorts en kent onder andere een schitterend strand en een prachtige zee. Wilt u tijdens een vakantie naar Tunesie toch een uitstapje maken? Veel reizigers plannen een tocht per kameel door de woestijn, of brengen graag een bezoekje aan het schiereiland Cap Bon of het bijzondere berberdorp Chenini. Hoewel het land Malawi erg arm is, biedt het wel degelijke mogelijkheden voor een rustige vakantie. Vakanties nabij het Lake Malawi, het meer van Malawi, worden vaak geboekt door mensen die willen genieten van een vakantie zonder al te veel verplichtingen. Tijdens dergelijke rustige vakanties zult u wel aangenaam kennis maken met prachtige dieren als olifanten en visarenden.


Artikel geschreven door: Don
Aantal keer gelezen: 2084x
Toegevoegd op: 2013-03-05 15:13:14
Laatst gewijzigd op: 2013-03-05 15:13:14

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen