Retro meubelen voor een Amerikaanse sfeer

Link naar dit artikel

In de jaren \\\\\\\'50 waren Amerikaanse diners helemaal hot and happening. Grote neon borden, jukebox in de hoek, verse koffie en prachtige tafels en banken met felgekleurde bekleding. De Amerikaanse meubelen zijn echter nog steeds aanwezig: de retro furniture uit de fifties wordt weer volop gefabriceerd zodat die heerlijke jaren \\\\\\\'50 sfeer weer terug komt.

Diners fungeerden als ontmoetingsplek


In de jaren vijftig fungeerden de Amerikaanse diners als ontmoetingsplek voor jongeren. Stoere jongens probeerden in hun prachtige verchroomde auto's de meisjes te versieren. Jongeren spiegelden zich massaal aan iconen zoals Marilyn Monroe en James Dean. In de Amerikaanse diners stonden niet alleen de al eerder genoemde jukeboxes, maar ook de mooiste retro meubels. Kleurrijke banken in felle kleuren, zoals rood, roze, paars, groen, blauw, geel: alles is mogelijk.

Meubilair in de diners


In de diners stonden natuurlijk niet alleen de mooiste tafels en sofa's, maar ook dubbele banken, stoelen en barkrukken. Alles uiteraard in de mooiste kleuren. Door de uitgebreide keuze aan retro meubilair is het mogelijk om allerlei opstellingen te maken. Combineren naar hartelust is dus zeker mogelijk. Ben je van plan een nieuwe eetgelegenheid op te zetten, of je bestaande eetgelegenheid op te frissen, dan komen de Amerikaanse jaren '50 meubels zeker van pas. Het geheel maak je uiteraard af met een jukebox waaruit de muziek van bijvoorbeeld Elvis Presley schalt.

Retro meubilair in huis


De meubels uit de vijftiger jaren zijn nu echter nog steeds volop verkrijgbaar. Wil je zelf retro furniture in huis, dan is dat dus zeker mogelijk. Grijp terug naar de mooie ontwerpen en strak vormgegeven producten uit die tijd. Retro furniture is in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar, dus als je geen liefhebber bent van hele felle kleuren, dan kun je de Amerikaanse Bel Air meubels ook zeker in een wat zachtere tint krijgen.  Het leuke aan dit meubilair is dat je echt de sfeer van een halve eeuw geleden weer terug kunt halen. Ook hier geldt dat je kunt combineren naar hartelust. Wil je twee banken en een paar barkrukken, of alleen twee stoelen? Aan jou de keuze!


Artikel geschreven door: LDQM
Aantal keer gelezen: 5493x
Toegevoegd op: 2013-03-04 15:24:59
Laatst gewijzigd op: 2013-12-19 10:18:43

De copyrights van artikelpromo.nl zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen